Saturday, October 22, 2011

Facebook Zaman Tüneli (TimeLine) Yapmak (Resimli Anlatım)


Facebook zaman tüneli görünümü nasıl yapılır sorusuna cevap arayanlara çözüm sunmak için; bu yazımızda,Facebook Timeline (Zaman Tüneli) uygulamasını aktifleştirmeyi aşamalı ve resimli olarak anlatacağız.Ayrıca bu uygulama ile birlikte geçmişte olan arkadaşlarınızı da görebileceksiniz.Yani zaman içinde  sizin sildiğiniz ve sizi silen kişileri görebileceksiniz. (Yazımızın sonunda açıklama var.)
1-Öncelikle Facebook profilinize giriş yapınız.
2-https://developers.facebook.com/apps adresinizi açınız.
3-Karşınıza çıkan uygulama erişimine izin veriniz.
4-Sağ üstte bulunan “Yeni Uygulama Oluştur” butonuna tıklayınız.

5-Bu aşamada Facebook telefonunuzu onaylamanızı isteyebilir.Cep telefonunuza gelecek onay kodu ile telefonunuzu onaylayın.
6-Karşınıza çıkan ekranda her iki satıra da dilediğiniz kelimeleri giriniz.Devam tuşuna basınız.

7-
Buradan sonra çıkan ekranda eğer “Uygulama Adres Uzantısı” kısmı boş ise burayı Türkçe karakter kullanmadan mümkünse karışık bişeyle doldurunuz.(Daha önce başkalarının yazmadığı bişey olmalı,aksi takdirde hata verir).Ardından aşağıdan Save Tuşuna basıp kaydediniz.

8-Sol Menüden 2. sıradaki “Open Graph” kısmına tıklayınız.
9-Karşınıza çıkan sayfada  İlk kısma “Watch” ikinci kısma “Movie” yazabilirsiniz.

10-Karşınıza çıkan 3 sayfaya da ekranın en altında bulunan Save Changes and Next, Save Changes and Next ve son olarak da Save and Finish butonlarına basın.
Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra www.facebook.com adresine giriş yapınız.Burada üst kısımda “Zaman Tüneli” ile ilgili bir uyarı belirecek.”Şimdi Al” butonuna tıkladığınızda Zaman Tüneli Timeline uygulamasına girebileceksiniz.
Zaman Tüneli‘nin sağ kısmında Yıllar bölümünün olduğunu belirtelim. Buradan istediğiniz tarihe geçiş yapabilirsiniz.
*Facebook’da Sizi Silen veya Sizin Sildiğiniz Kişileri Görme
1-Zaman Tünelinde herhangi bir zamandayken “Arkadaşlar” kısmına tıklayınız

2-
Eğer kişi şuan sizin arkadaşınız değilse yanında “Arkadaşı Ekle” ibaresi olacaktır.Böylece eski arkadaşlarınızı görebileceksiniz.

No comments:

Post a Comment